50 tudós című könyv fejezetei

 

 

In Six Days: Why Fifty Scientists Choose to Believe in Creation

Miért választotta 50 tudós, hogy a 6 napos teremtésben hisz

A lefordított fejezetek listája

 

 

12. fejezet

 

Allan: Népesség genetika

A szerzőről:

Dr. Allen a genetika egy korábbi rangos egyetemi tanára a Dél-Afrikai Stellenbosch Egyetemről.

Gazdálkodásból alapdiplomával rendelkezik a Natal Egyetemről, mesterdiplomával a Stellenbosch Egyetemről, és egy genetikai doktori fokozattal a Skót Edinburgh Egyetemről. Jelenleg nemzetközi tanácsadóként tevékenykedik a tehéntenyésztés területén.

 

13. fejezet

 

Javor: Hogyan lehet ilyen világot létrehozni?

Ha nem értjük, hogyan lehet hat nap alatt létrehozni egy olyan világot, mint a miénk, meg kell kérdeznünk, hogyan lehet egyáltalán egy olyan világot létrehozni, mint a miénk.

Dr. Javor a biokémia professzora a Loma Linda Egyetem Orvostudományi fakultásán, Kaliforniában. Doktori tanulmányokat folytatott a Brown Egyetemen kémiából, majd a New York-i Columbia Egyetemen biokémiából, majd posztdoktori képzésben vett részt a Rockefeller Egyetemen. Dr. Javor több mint 40 szakcikket és összefoglalót tett közzé a biokémia területén, és hasonló számú cikket tudomány és Biblia témakörben.

 

18. fejezet

 

A tervezettség bizonyítéka

A tervezettség bizonyítéka

Számos megtévesztő evolúciós forgatókönyvről úgy tűnik, hogy az értelmes találgatásokon túl nem nélkülözi az olyan elfogult tévhiteket sem, amelyek Istennek az életből és a tudatból való kizárásának kétségbeesett vágyából fakadnak.

A szerzőről:

Dr. Marcus az ausztráliai Queensland Egyetem Trópusi Növényekkel foglalkozó Kutatóközpontjának tudományos munkatársa. Rendelkezik egy kémiai alap- és egy biokémiai mesterdiplomával a Dordt College-ból és PhD-fokozattal biokémiából a Michigani Egyetemről. Dr. Marcus jelenlegi kutatása az újszerű gombaölő fehérjékkel, az ezeket kódoló génekkel, illetve ezeknek a génsebészetben való alkalmazásával foglalkozik, amely lehetővé teszi a takarmánynövények betegségekkel szembeni ellenállásának fokozását.

 

 

25. fejezet

 

50 tudós: Jones, biológus – Teremtett fajok

A múltbeli nagy tudósok között sok elkötelezett keresztyén volt, és ezek közül sokan állandóan kutatták keresztyén hitük jelentését a tudományra vonatkozóan.

 

A szerzőről:

 

Dr. Jones szaktanácsadó a tudomány és az oktatás területén. BSc fokozata van biológiából a birminghami egyetemtől; M.Ed. fokozata (pedagógia területén) a bristoli egyetemtől és Ph.D. fokozata biológiából, szinten a birminghami egyetemtől. Dr. Jones tudomány és vallás kurzusokat tanított a londoni és a birminghami egyetemeken. Jelenleg a Keresztyén Iskolák Alapítványnál dolgozik, mint tananyagfejlesztés kutató, tanácsadó. Tagja a londoni Biológiai Intézetnek.

 

28. fejezet

Gower: A teremtésben hisz

 

“A természet bonyolultságában én távolról sem véletlenszerű evolúciós folyamatokat látok. A természet számomra egyértelműen egy mindenható Teremtőre mutat.”

Rövid szakmai életrajz:

Gower, a London Egyetem (Egyesült Királyság) szteroid biokémia emeritus professzora. Ezen az egyetemen kapott B.S. fokozatot kémiából, valamint Ph.D. fokozatot biokémiából, és elnyerte a D.Sc. fokozatot a kutatásaiért, amelyeket a szteroid hormonok kialakulásának biokémiai folyamatok által történő ellenőrzésének területén végzett. Gower professzor tagja a Royal Society of Chemistry társaságnak (Királyi Kémiai Társaság), valamint tagja az Institute of Biology-nak (Biológiai Intézet), ezen kívül okleveles vegyész.

 

 

34. fejezet

 

 

50 tudós: Andrew Snelling, geológus

 

Geológusként továbbra is nagyon kielégítőnek és izgalmasnak találom Isten világának tudományos kutatását.

 

A szerzőről:

Dr. Snelling a TJ szerkesztője volt Ausztráliában. Geológus alapdiplomáját kitűnő eredménnyel szerezte meg az Új-Dél Wales Egyetemen majd geológiából Ph.D.-zott a Sydney Egyetemen. Dr. Snelling több mint 15 éve dolgozik a teremtéskutatás területén, először az Answers in Genesis (Válaszok a Teremtésben) folyóirat munkatársaként Ausztráliában, jelenleg pedig a Teremtés-Kutatási Intézetben, az Egyesült Államokban. Számos olyan szakcikk szerzője, amely az eredet kérdésével, különösen a radiometrikus kormeghatározás problémáival foglalkozik.

 

 

43. fejezet

 

50 tudós: Wayne Frair, biológus

 

A szerzőről:

 

Frair professzor New York, Tuxedo Kings’s College-ának professzor emeritusa. A New York-i Houghton College-ban zoológiából szerzett B.A diplomát, szintén zoológiából B.S. diplomát az Illinois-i Wheaton College-ban, mesterfokozatot embriológiából a Massachusetts-i Egyetemen és biokémiai taxonómiából PhD-zett a Rutgers Állam Egyetemen New Yersey-ben. Számos kutatási tanulmány szerzője a teknősök és teremtés-evolúció témájából, ilyen a „A Case for Creation”1 című könyv is. Védőtanú volt a híres 1981-es teremtés kontra evolúció vitában az Arkansas-i Little Rock-ban. Frair professzor tagja az Amerikai Tudományos Fejlődés Szövetségének, és 1986-tól 1993-ig a Teremtéskutató Társaság elnöki tisztét látta el.

 

45. fejezet

DeYoung: A tudományos hitem

A teremtésbe vetett tudományos hitem jórészt a természet két termodinamikai törvényén alapul.

A szerzőről:

Dr. DeYoung a fizika-tudomány elnöke az Indiana-i Grace College-ban. Ő tartja a főiskolai és egyetemi fizika kurzust a michigani technológiai egyetemen, valamint PhD fizikai képzést tart az Iowai Állami Egyetemen. Technikai cikkeket publikált a Kémiaifizika Folyóiratban és a Teremtés Kutató Társaság negyedéves kiadványában. Biblia tudomány témában 8 könyv szerzője.

 

Fizikai tanulmányaim korai éveiben nem voltam hat-napos teremtéshívő. A hat napos teremtés szó szerinti értelmezését nem ismertem. Az univerzum Ősrobbanás általi keletkezését és az állatoktól való leszármazásunkat a professzoraim és a tankönyvek részletesen taglalták. Aztán egy nap egy tudós kollégám felkeltette az érdeklődésemet egy korszerű, természetfeletti teremtés lehetőségének átgondolására. Azóta nagy érdeklődéssel szemlélem ezt az izgalmas elgondolást.

 

 

 

Részletek a könyvből:

Véletlen

 

 

Biológiai információ

 

 

Kódolt nyelvi szerkezetek

 

 

Geológiai leletek