Cikkek

 

 

Borhidi Attila: A növényvilág evolúciója és a darwini fejlődéselmélet

Borhidi Attila, biológus MTA kimutatja, hogy a földi élet szempontjából alapvető szerep a növényvilágé, csakhogy a növényvilág evolúciós kialakulásával és fejlődésével kapcsolatban komoly bajok találhatóak.

Magyar Tudomány 2009 12 Borhidi Attila pdf

 

MagyarTudomanyLapja1


 

 

Freund Tamás A legnagyobb rejtély lelkünk eredete, küldetése és sorsa

“Az ősrobbanásig nem létezett tér és idő, ami egyértelművé teszi, hogy a teremtő lélek e dimenziókon kívüli entitás. Mivel nem része az anyagi világnak, a természettudományok számára nem ismerhető meg. Az anyagi világ részét képező agy megismerésének viszont nincs határa – nyilatkozta lapunknak a világhírű agykutató.”

Teljes interjú: Figyelő 2014 51_52 Freund Tamás pdf

 

Figyelő_Freund


Evolúció roppantó Evolution Cruncher

Az evolúcióelmélet rövid története

Avagy hogyan bonyolódott a modern tudomány ebbe a problémába?

Ez a fejezet a háromkötetes Evolution Disproved Series (Megcáfolt evolúció sorozat) harmadik, Other Evidence  (Másik bizonyíték) című kötetének két fejezetén:

  • Az evolúciós elmélet története 895‐934 o.,
  • és az Evolúció és társadalom 1003‐1042 o. alapul.

A könyv több fejezete angolul és még néhány oldal magyar fordítása itt olvasható.


 

Hetek 2008.03.28 XII/13.szám  A Darwini téveszme Kerekasztal-beszélgetés az evolúció kritikájáról: Prof. Dr. Tóth Tibor mérnök-informatikus, Ruff Tibor filozófus, teológus, Dr.Jeszenszky Ferenc fizikus

hetek_cikk_20080328_XII_13.pdf

hetek_cimlap_20080328

 


Tóth Tibor: Életre szökellő víz

Megjelent: Hetek 2015. 10. 02. számában

A híres ausztrál biológus, Michael Denton megállapítja: „A szkeptikusok számára az a feltételezés, hogy a magasabb rendű organizmusok genetikai programja egyszerűen véletlen folyamat eredményeképpen jött létre, teljesen ellentmond az értelmes gondolkodásnak. Ez a program ugyanis mintegy 1000 millió bit információt tartalmaz, amely megfelel egy kisebb fajta, ezer kötetes könyvtár könyveiben található betűk számának valamint kódolt formában rögzíti a sok milliárd sejt fejlődését, növekedését, szerveződését és felügyeletét, amely által azok komplex organizmussá fejlődnek. Mégis a darwinisták számára ez a feltételezés a kétség leghalványabb jele nélkül elfogadható; a józan észnél számukra fontosabb a paradigma sérthetetlensége.”

 

Michael Behe, biokémikus professzor: „A szekvenciák összehasonlítása és a matematikai modellezés ellenére a molekuláris evolúció elmélete sohasem foglalkozott annak kérdésével, hogyan jöttek létre a komplex struktúrák. Valójában a molekuláris evolúció darwini elméletét sohasem publikálták, tehát nem is létezik.”

Behe

 


Szük Bendegúz: A Darwin-pintyeket újra lecsapták


Szük Bendegúz 2015.09.15-i cikke: A Plútó tagadhatatlanul fiatal


Prince: Dinoszaurus-leletek


Szük Bendegúz: Az élet nem egyszerű, avagy a legegyszerűbb sejt összetett élete


 

Az agresszív ateisták egyik szándékos húzása: a teremtésmodell támogatói kivétel nélkül buták. Itt a darwinizmustól eltérő tudományos nézetet valló tudósok egyik listája. Az evolúciómodellt támogató tudósok listája 5 500 főből áll. Az Intelligens Tervezést nyíltan támogató tudósok listája 700 fővel indult, azóta folyamatosan növekszik. A teremtésmodell mögött több ezer tudós sorakozott fel.


Vitatott témák az evolúcióban.

Például:

  • Kémiai evolúció
  • Az ősleves elmélet buktatói
  • A sejteket felépítő főbb anyagok
  • Mutáció
  • Természetes kiválasztódás
  • A szem, mint evolúciós probléma
  • Az agy
  • A DNS

 

Egy tipikus XXI. századi példa a természetmásolásra: A DNS csúcsminőségű és elegáns “megoldásai” messze jobbak az emberiség eddigi össztudásánál! Szervparkok helyett DNS adattárolás.


Dr. Szentpétery Péter habitált docens az Evangélikus Hittudományi Egyetem, tanszékvezetője:

Darwin, Darwinizmus, keresztény emberkép. Miért vitatják egyesek az ember az állatvilágból történő származását?

A cikk a Vallástudományi Szemle 11-17 oldalán található.