A madarak ősei…

 

Berean Beacon: Dino to Birds, Evolutionists Say NO  >>

 

A madarak egyedülálló lábfelépítése kétségessé teszi, hogy a dinoszauruszok lennének az őseik.

 

„Megteremtette Isten … a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó.” (1Mózes 1,21)

Tévéműsorokban, tudományos ismeretterjesztő cikkekben, múzeumokban, tankönyvekben stb. mindig azzal tömték a fejünket, hogy a madarak a dinoszauruszokból fejlődtek ki – egy új felfedezés tükrében azonban ez a feltevés meglehetősen hiteltelenné vált. Az Oregon State University (Oregon Állami Egyetem) kutatói ugyanis új és igen sarkalatos dolgot fedeztek fel a madarak légzésével kapcsolatban. 

A többi szárazföldi állattal ellentétben a madaraknak nem mozgathatók a combcsontjaik, tehát nem ezek segítségével, hanem a térdük hajlításával tudnak járni. Minden más szárazföldi állat, képes a combcsontját és a térdét is mozgatni a járáshoz; ezek közé tartoztak a dinoszauruszok és más theropodák is, amelyektől a madarak a korábbi feltételezések szerint származtak. 

A madaraknak húszszor annyi oxigénre van szükségük, mint a hidegvérű állatoknak, ezért egyedülálló tüdejük és hozzá tartozó izomzatuk van. A kutatók azt találták, hogy ha a madaraknak a többi állathoz hasonló izomzatuk lenne, valamint tudnák mozgatni a combcsontjaikat is, akkor ez a nagy teljesítményre képes tüdő összeroppanna. Még az Oregon State University evolucionista kutatói szerint is ez a tény nagyon valószínűtlenné teszi, hogy a madarak a dinoszauruszokból fejlődtek volna ki, sőt, hozzáteszik, hogy a fosszilis leletekben a madarak korábban megjelennek, mint a theropodák, amelyektől elvileg származnak!

Van azonban más probléma is a dinoszaurusz-madár átmenettel, amit ritkán említenek. Például, hogy a hüllők hidegvérűek, a madarak pedig melegvérűek – mégis efölött az alapvető kérdés fölött lazán átsiklanak. (Ugyanez a helyzet a „dinoszauruszból fejlődtek ki az emlősök” elmélettel is.)

A Biblia persze mindig is azt tanította, hogy a madarakat is Isten teremtette ilyen különlegesnek, és nem fejlődtek ki semmilyen más egyéb állatból.

„Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.” (Róma 1,20) 

 

Forrás:

Berean Beacon: Dino to Birds, Evolutionists Say NO 

http://www.answersingenesis.org/articles/2009/06/12/birds-did-not-evolve

Science Daily, 2009, június 16. 

 

Könyvek, cikkek, videók, stb. fordításához, lektorálásához keresünk további embereket.

Jelentkezni a teremtesvagyvk@gmail.com mail címen lehet.