“Szellem” ősök

 

 

Szellemekkel összefüggésbe hozható emberi elődök

 

2020. április 20. 

Diane Eager

Genetika és DNS / Emberiség és társadalom

 

Forrás: creationfactfile.com/ghosts-linked-human-ancestors/

 

Fordította: Konkoly Dávid

 

Lélekkel rendelkező emberi elődök, 

  • a BBC Newsban, 2020. február 14-én közöltek alapján, 
  • továbbá a Science (AAAS) News 2020. február 20-ai, 
  • a Science Advances (Tudományos Fejlődés) 2020. február 12-ei, 10.1126/sciadv.aax5097, és 
  • a Science Advances 2020. február 20-ai, doi: 10.1126/sciadv.aay5483 alapján.

 

 

 

Az elmúlt két évtized genetikai forradalma lehetővé teszi a tudósok számára, hogy az emberi teljes genomot sok ma élő emberi populációja között elemezzék. Genetikai anyagot is kivontak a Neandervölgyi és a Gyenyiszovai ember csontjaiból. Az evolucionisták a Neandervölgyi és a Gyenyiszovai embert a mai ember különböző fajtáinak tekintik, azonban a bennük talált génvariánsokat szintén megtalálták az emberben a világ minden táján.

 

Az evolúciós tudósok különböző csoportjai ma már azon dolgoznak, hogy mindezt a genetikai információt összetegyék, és felállítsák az embernek a majomszerű ősöktől származó evolúciós törzsfáját. Ez nehéznek bizonyult, így azt az elméletet alkották meg, hogy a mai ember egy „szuper-ősi” ember rejtélyes „szellem” populációjától ered, akik kereszteződtek a Neandervölgyivel és a Gyenyiszovaival.

 

A Science News szerint:

„Legalább két szuper-ősi „szellem”ember kereszteződött a Neandervölgyi, a Gyenyiszovai és a mai ember őseivel. Később ez a három csoport szintén találkozott és keveredett, maguk után hagyva egymás komplex genomjának nyomait”.

 

Linkek:

BBC,

Science

 

 

 

 

Szerkesztői megjegyzés

 

Nem ez az első eset, hogy a „szellem ősök” vagy a „szellem eredetek” koncepcióját az evolúcióelméletben használják fel. Minden olyan esetben felhasználták, amikor az evolucionisták képtelenek voltak beilleszteni a ma, valóban talált bizonyítékokat a bolygó történetének az általuk elképzelt evolválódott múltjába. Ha elfogadnák a világnak azt a valós történetét, amit az a Valaki nyilatkoztatott ki, aki mindenütt jelen van, akkor nem lett volna szükségük ilyen tudománytalan szellemeket „megidézni”.

 

Az ok, ami miatt Neandervölgyi és Gyenyiszovai génvariánsokat találtak élő emberi populációkban az az, hogy mindkét csoport teljes mértékben emberi.

 

Legyünk őszinték:

az emberiség nem szuper-ősi szellemekkel indult el, hanem egy teljesen valóságos emberpárral, Ádámmal és Évával. Minden ember, aki valaha is élt, azok az ő leszármazottaik, tehát csak egy, és mindig is csak egy emberi faj lesz. 

 

 

Noé özönvize idején az emberi népesség Noé családjának nyolc tagjára csökkent le. Az ő leszármazottaik alcsoportokra váltak szét, a Bábeli Toronynál történt ítélet után. Ezek az alcsoportok szétterjedtek az egész világon és váltak az őseivé sok különböző etnikai és kulturális csoportnak, akik azóta valaha is éltek. Egyes csoportok, mint a Neandervölgyiek és a Gyenyiszovaiak, és még sok már kihalt, de ezek nem teszik őket más fajjá.

 

 

 

Kapcsolódó oldal:

 

Változik a neadervölgyi ember megítélése