Legújabb bejegyzések

 

Mivel a facebook akadályozza a konzervatív dolgok, tartalmak megjelenését, így a mienket is, jelenleg a heti publikálás szünetel. Keressük a technikai lehetőséget, hogy lehet ebből a szándékos karanténból a legjobb hatásfokkal kitörni.

 

A legújabb bejegyzéseket 2017. novemberétől a facebook oldalunkon tekintheti meg:

Teremtés tudomány

 

 

2017. október:

James Allan, népesség genetikus: Népesség genetika.

 

The Atheist Delusion – Az ateista téveszme Movie (2016) HD

Ray Comfort az ismert teremtéshívő és Biblia-védelmező, a tudományt használja fel a teremtés és a Teremtő létének bizonyítására. A könyv egyszerű példáján keresztül mutatja be az ateista vallás tarthatatlanságát. A film megtekinthető a videók között.

 

2017. szeptember:

D. B. Gower, biokémikus: A teremtésben hisz.

 

Dr. Neil Huber, fizikai antropológus: Elhagyott evolúció.

 

2017. augusztus:

Reinhard Junker: Jézus, Darwin és a teremtés.

Alcím: Miért fontos a keresztények számára az eredet kérdése?

Junker társszerzője Az élőlények keletkezése és története című 1992-es tankönyvnek. Magyarul még az Ádámtól származik az ember? című írása jelent meg.

 

 

2017. július:

Mivel a geológia a legnagyobb ütközőzóna összeállítottunk egy nagyobb egységet belőle: a Geológia oldalon.

 

2017. február:

Megújult A „Ki teremtette Istent?” című írásunk. Ebben a formában önállóan az előző 8 oldalt ismerete nélkül is, előképzettség nélkül is érthető. A cikkben szereplő érvek, fényképek evangelizáláson, Bibliaórákon, lelki-tanácsadáson, stb. jól használhatóak.

 

 

2016. december:

„Az evolúció Achillesz sarkai” című könyv a fordításával vagyunk elfoglalva. Öt oldal ízelítő itt olvasható: A természetes kiválasztódás nem evolúció.

 

2016. november:

Az egyenetlenségek a kozmikus mikrohullámú háttér sugárzásban elmélet, a keletkezése óta vita tárgya. Például 2004-ben Tóth Tibor professzor a Tudomány, hit, világmagyarázat című sikerkönyvében sokat ír erről a témáról. Dr. Humphreys: ICR fizika docens és fizikus a Sandia National Laboratories-ben. Cikke ebbe a fontos témába vezet be minket: Egyenetlenségek az Ősrobbanásban.

 

 

Nemcsak a Bibliában hívők és az Intelligens Tervezettség Mozgalom támogatói fogalmaznak meg magas szintű kritikát az evolúciómodellel szemben. Az iszlám képviselői is pontosan látják az evolúciómodell tarthatatlanságait. Harun Yahya: Az evolúciós csalás, alcím: A darwinizmus és ideológiai hátterének tudományos bukása című könyvében magas szintű, valódi tudományt művel. Az iszlámra vonatkozó megjegyzéseivel nem értünk egyet, de az evolúciómodell hibáit helyesen és szemléletesen, valamint több oldalról bemutatja.

 

 

Dr. Cserháti Mátyás Amerikában élő és dolgozó számítógépes biológus. Alapító tagja Magyarországon működő Protestáns Teremtéskutató Körnek.

Cserháti Mátyás, a teremtéstudománnyal foglalkozó szakember, ezért ő hitelesen tudja bemutatni nekünk a teremtéskutatás jelenlegi (2016. október) helyzetét az Egyesült Államokban.

A PPT az általa legjobban ismert teremtéskutató szervezeteket, egyetemeket, és múzeumokat mutatja be. Dr. Cserháti röviden ismerteti saját publikációi illetve kutatási területeit. A PPT legvégén kutatási ötleteket ad.

Dr. Cserháti Mátyás előadása a prezentációk oldalon, Tóth Tibor professzor 13 PPT-je után található.

 

 

2016. október:

Azt hogy egy folyamat egyáltalán lehetséges-e, nem az idő dönti el. Az idő önmagában nem tudja lehetségessé tenni a lehetetlent. Kai-Uwe Kolrep, a Teremtés vagy evolúció könyv szerzője, a könyv egyik fejezetében ezzel a kérdéssel foglalkozik: Az időtényező és a kifáradt véletlen.

 

2016. szeptember:

A székesfehérvári református templomban, 2016. 09. 24-én megrendezésre került a IV. Eredet Konferencia. A honlapunk Szerkesztő Bizottságából Kádár Miklós előadást tartott. Az előadás írott anyaga itt olvasható: Az élet hiányzó forgatókönyve, a hozzá tartozó PPT a prezentációk között, az Eredet Konferencia címszó alatt található.

 

50 évvel ezelőtt 1966-ban került sor egy történelmi tanácskozásra a Wistar Intézetben. Ezen a tanácskozáson eltemették a darwinizmust felváltó neo-darwinizmust. Bővebben: A Wistar Intézeti Tanácskozás. 2016. novemberében újabb találkozó lesz, melyet a londoni Királyi Természettudományos Társaság, Királyi Kémiai Társaság rendez.

 

Don B. DeYoung, fizikus: A teremtésbe vetett tudományos hitem jórészt a természet két termodinamikai törvényén alapul. Dr. DeYoung a fizika-tudomány elnöke az Indiana-i Grace College-ban.

 

2016. augusztus:

Henry Morris professzor: A káprázatos pók rövid írása a pókhálókészítésének trükkjei közül tár fel néhányat.

 

D. Russell Humphreys, Ph.D.: A Neptunuszon túl: a Voyager II. alátámasztja a teremtést.

 

Napjaink egyik vezető tudósa nyilatkozataival nagy kavarodást okozott a tudományos és nem tudományos világban egyaránt! Azt állítja döntő bizonyítékot talált Isten létezésére. Michio Kaku: Döntő bizonyíték.

 

2016. július:

 

Lee Strobell: Nyomozás egy teremtő után (The Case for a Creator) – magyar felirattal. Lee Strobell filmje rövid (1 órás) összefoglalása a teremtéstudomány honlap sok órás megállapításainak. Örömmel adjuk közre ezt a filmet, mert a teremtéstudomány honlap szerkesztőbizottsága is, – Lee Strobelltől és stábjától függetlenül –  ezekre a tudományosan megalapozott következtetésekre jutott.

 

Az Oregon Állami Egyetem kutatói szerint nem valószínű, hogy a madarak ősei a dinoszauruszok voltak. 

A világ jelenlegi egyik vezető tudósának meglepő felfedezése lázban tartja a tudományos világot. Michio Kaku azt állítja döntő bizonyítékot talált Isten létezésére.

 

 

2016. június:

Velencén, 2016. 06.11-én megrendezésre került a III. Eredet Konferencia, melyen a honlapunk Szerkesztő Bizottságából két fő Dr. Farkas Ferenc és Kádár Miklós előadást tartott. Az előadás írott anyaga itt olvasható: Az evolúció valószínűsége, a hozzá tartozó PPT a prezentációk között található.

Program ajánló:

3eredet

 

2016. május:

A születés

Rendkívül:

– összetett,

– hosszú,

– pontosan irányított,

– egymásra épülő,

– egymást feltételező folyamatok sorozata.

Nem véletlen, hogy a szexualitást az evolúciós problémák királynőjeként emlegetik, mert mind a szexualitás, mind a szülés a tervezés és fantasztikusan profi kivitelezés ékes példája. A film a születés rejtelmeiből tár elénk néhány dolgot.


Szük Bendegúz: Az élet nem egyszerű, avagy a legegyszerűbb sejt összetett élete


 

Garrett Haley: Fejfájás az evolucionistáknak? „Elképzelhetetlen komplexitást” fedeznek fel a tudósok a DNS-ben

 

2016. április:

 

Minden informatikus tudja, hogy kód nem keletkezik véletlenül, mégis a DNS csúcsminőségű és elegáns “informatikai megoldásai” messze jobbak az emberiség eddigi össztudásánál! Szervparkok helyett DNS adattárolás.

 

Casey Luskin: A matematikusok és az evolúció

 

2016. március:

Válasz Dr. Boldogkői Zsolt: Darwin kopogtat a mennyek kapuján című írására. Részlet Ariel Roth, biológus: Gyökereink című könyvéből: A szem visszafelé irányít?

 

A kiváltságos bolygó

Mi van akkor, ha a

– lakhatósági tényezők,

– tudományos megfigyelhetőség,

– tudományos megfigyelés – egy helyen találhatóak meg?

Rendkívül pontosak és aktuálisak a Róma levél 1. fejezet 19-21-es versei: „Mert ami az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nekik: Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.”

 

2016. február:

Evolúció roppantó (Evolution Cruncher)

Az evolúcióelmélet rövid története – Avagy hogyan bonyolódott a modern tudomány ebbe a problémába? Ez a fejezet a háromkötetes Evolution Disproved Series (Megcáfolt evolúció sorozat) két fejezetét tartalmazza.

 

 

Vitatott témák az evolúcióban.

Például:

  • Kémiai evolúció
  • Az ősleves elmélet buktatói
  • A sejteket felépítő főbb anyagok
  • Mutáció
  • Természetes kiválasztódás
  • A szem, mint evolúciós probléma
  • Az agy
  • A DNS

Frissítés: Dinoszaurusz lágyrészek

2016. január:

Walter Veith professzor videói magyar felirattal.

A korábbi meggyőződéses ateista tudós elmondja, milyen tények miatt tartja hibásnak az evolúciómodellt.

1. rész

Dr. Walter Veith Prof. meggyőződéses ateista volt, aki az evolúciót tanította az egyetemen.

Miközben gondosan tanulmányozta az evolúció kérdését, és bizonyítékokat keresett az evolúcióelmélet alátámasztására, egyre jobban arról győződött meg, hogy az evolúciómodell nem lehet igaz. Megtapasztalta, hogy Isten valóban létezik, és erőteljesen beavatkozik az életébe. Ez a tapasztalat teljesen megváltoztatta az életét. Érdemes megnézni ezt az érdekes élettörténetet, és a többi előadását is, ami a teremtés bizonyítékairól szól.

 

https://www.youtube.com/watch?v=E3jsR7Ifjac

 

 

3. rész Csontok a kövekben

Teremtés vagy evolúció? Katasztrofizmus vagy uniformizmus? Melyiket bizonyítják a fosszilis leletek? Egyértelműen a teremtést támasztják alá, míg az evolúciómodellt teljes mértékben elvetik. Érdemes erre a fontos kérdésre ezt a 70 percet rászánni.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4uml0CoWTj8

 

4. rész Ahol az emlősök uralkodtak

Tartalom:

– A geológiai oszlop legtetején álló állatok.

– Földtörténeti korszakok.

– Több ezer emlős van tömegsírokban eltemetve, ami cáfolja az evolúciómodellt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kKHG4qV_s9Y

 

5. rész A teremtés génjei

A professzor ebben az előadásban az öröklődéssel kapcsolatos tudományos tényeket tárja fel, Darwin természetes szelekció elméletét szembeállítja a bibliai teremtésmodellel.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NktBUJIbRbw

 

 

2015. december:

Paul Prince: Dinoszaurusz-leletek. Elfogultsága miatt a média eltitkolja az alaszkai kacsacsőrű dinoszaurusz-leletek jelentőségét. Nem mineralizált dinoszauruszcsontok – a sok millió év problémája.

 

A dinoszaurusz-lágyrész leletek nem egyeztethetők össze az evolúciómodellel, de teljes mértékben alátámasztják a teremtésmodellt.

 

Frissítések:

Cikkek

Szük Bendegúz 2015.09.15-i cikke: A Plútó tagadhatatlanul fiatal

 

2015. november:

Az igazság az evolúció megdönthetetlen bizonyítékaként számontartott bojtosúszójú halról.

 

Kivonat Szedmák András a Mi az igazság? Az evolúció, mint biológiai képtelenség című könyvéből. A sejt alkotóelemei. A szemelvény csak öt oldal, de fontos igazságot taglal.

 

A darwinizmustól eltérő tudományos nézetet valló tudósok egyik listája: http://dissentfromdarwin.org/about_hun.php

 

John R. Baumgardner, geofizikus: Mi a helyzet a geológiai leletekkel és a fosszíliákkal?

A könyvrészlet mellé:

– sok kapcsolódó anyagot tettünk, valamint

– kifejezetten sok hivatkozást gyűjtöttünk össze. Aki geológiai témában keres dolgokat, annak ez az oldal rendkívül hasznos.

 

2015. október: 

Szük Bendegúz: A Darwin-pintyeket újra lecsapták.

 

Tóth Tibor: Életre szökellő víz 
Megjelent: Hetek 2015. 10. 02. számában

A híres ausztrál biológus, Michael Denton megállapítja: „A szkeptikusok számára az a feltételezés, hogy a magasabb rendű organizmusok genetikai programja egyszerűen véletlen folyamat eredményeképpen jött létre, teljesen ellentmond az értelmes gondolkodásnak. Ez a program ugyanis mintegy 1000 millió bit információt tartalmaz, amely megfelel egy kisebb fajta, ezer kötetes könyvtár könyveiben található betűk számának valamint kódolt formában rögzíti a sok milliárd sejt fejlődését, növekedését, szerveződését és felügyeletét, amely által azok komplex organizmussá fejlődnek. Mégis a darwinisták számára ez a feltételezés a kétség leghalványabb jele nélkül elfogadható; a józan észnél számukra fontosabb a paradigma sérthetetlensége.”

Michael Behe, biokémikus professzor: „A szekvenciák összehasonlítása és a matematikai modellezés ellenére a molekuláris evolúció elmélete sohasem foglalkozott annak kérdésével, hogyan jöttek létre a komplex struktúrák. Valójában a molekuláris evolúció darwini elméletét sohasem publikálták, tehát nem is létezik.” 

 

Wolfgang Kuhn, biológus professzor egy közönséges falevélen keresztül mutatja be az ateizmus értelmetlenségét: Kuhn: Egy utópia vége.

 

Szük Bendegúz: A Plútó tagadhatatlanul fiatal című írásában, a 2015-ös év egyik tudományos szenzációját elemzi. A Plútó szemtelenül fiatal – ez felborítja az evolucionista nézetet, miközben alátámasztja a teremtésmodellt.

 

Frissítések:

Mi a megoldás?

 

2015. szeptember:

 

Wolfgang Kuhn, a biológia professzora az önszerveződő anyag mítosza.


Különösen ajánlott oldal:

Wolfgang Kuhn, biológus professzor egy közönséges erdei gombán keresztül mutatja be az evolúció gyakorlati képtelenségét. A Kuhn: Gomba című oldal olvasása valódi csemege lesz sokak számára.

 


 

 

 

Baumgardner: Kódolt nyelvi szerkezetek. Az evolucionisták számára totális katasztrófa, a kreacionisták számára teljesen meggyőző bizonyíték a kódolás.

 

A társ “szervezetünk” által készített és kiadott videó: Hatvani Nagy Alpár vegyészmérnök: Darwin és a három betű című videója.

 

2015. augusztus:


 Különösen ajánlott oldal:

Egy viszonylag nagyobb terjedelmű tanulmány a Biológia oldal. Az írás hat alapvető kérdéssel foglalkozik:

1. Kialakulhat-e az élet Teremtő nélkül?

2. Közös ős vagy közös Teremtő?

3. Lehet-e egy törzsfáról beszélni?

4. Hol vannak az élőlények változásának határai?

5. Az élőlények elhatárolhatók egymástól?

6. Mi a helyzet az átmeneti formákkal?


 

Az élő kövületek nem illek az evolúciós elképzelésbe, de tökéletes harmóniában vannak a teremtés modellel. >>Kai-Uwe Kolrep: Élő kövületek.

Roth: A C14-es kormeghatározási módszer néhány titkát mutatja be.

Frissítések:

Törzsfák.

 

2015. július:

Baumann Miklós, a biofizika professzora ír Prigogine “önszervező anyagjáról, az entrópiáról és több más dologról; Baumann: Entrópia

Két újabb geológiai témájú írás a Geológia és a Roth: Kövületek tanulmányok mellé a: Katasztrofizmus valamint a Baranyi: Gyors megkövesedés

Az energai eredete

Az információ eredete

Roth: Időkérdés – Fiatal vagy idős a Föld?

Dr. Baranyi István: Az emberi nyelv.

Frissítések:

Második főtétel

Ádám-Éva

Törzsfák

 

2015. június:

D.B. Gower a biokémia professzora, a hat napos teremtésben hisz.


 

Különösen ajánlott oldal:

A mutáció nem támasztja alá a biológia evolúciót.


 

Dr. Baranyi István: Az evolúció és a fosszíliák

Dr. Adrian Bury: Honnan származik az információ? – Videók oldal. 3. videó.

 

2015. május

Ariel A. Roth, biológus: Gyökereink c. művéből: A szem és az evolúció.

Ariel A. Roth, biológus: Gyökereink c. művéből: Amit a kövületek elmondanak az evolúcióról.

Az ateizmust megsemmisítő írás a Világegyetem eredetével kapcsolatban.

Arthur Jones, biológus írása az Isten által teremtett fajtákról.

2015. május 20-i adatokkal kiegészítve: Ádám-Éva.

 

2015. április

Roth: Mutációk

Záróra nyitány

Záróra után

Tóth Tibor: Tudósok, akik harcban álltak Istennel

Tóth Tibor: Tudomány, hit, apologetika


 

Különösen ajánlott oldal:

Andrew McIntosh: Repülés


 

Másidok főtétel – kiegészítve

Első főtétel – kiegészítve

 

2015.március

Ajánló menü/Pdf fájlok:

Pandák és emberek c. könyvből két anyag.

Ajánló menü/Prezentáció oldal:

Professzor Tóth Tibor 9 új ppt.

Ajánló menü/Prezentáció oldal:

Tóth Tibor:6. előadás Mi az élet és hogyan jött létre.ppt

Ajánló menü/Pdf fájlok:

Werner Gitt -Kezdetben volt az információ_2004.pdf

 

2015. február

Ajánló menü/Prezentáció oldal:

Tóth Tibor: Neodarwinizmus8.ppt

Természeti törvények menü / Rendszerelmélet

Ajánló menü/Videók oldal:

Stephen Meyer: Honnan származik a DNS molekulában lévő digitális információ?

 

2015.január

Ajánló menü/Prezentáció oldal:

Aranyi László: Ősrobbanás vagy teremtés 

Ajánló menü / Mi a megoldás oldal

Ajánló menü/Tanulmányok oldal:

Prof. Tóth Tibor írása: Evolúció: tény, tudományos elmélet vagy hit

Ajánló menü/Prezentáció oldal:

Dr. Farkas Ferenc vegyészmérnök 1 db PPT:

A vér, a víz és a kenyér.

Dr. Farkas Ferenc vegyészmérnök 3 db PPT:

1. A természet IQ-ja.pptx

2. A fokozatos fejlődés elmélete és a tények- Mégsem evolúció.pptx

3. A doboz belseje.