Egy felfúvódott galaxis ejti zavarba a tudósokat

 

 

Egy felfúvódott galaxis

ejti zavarba a tudósokat

 

Írta: Diane Eager

2021. február 24.

Asztronómia és Kozmológia

 

 

Forrás: creationfactfile.com/bulging-galaxy-baffles-scientists/

 

Fordította: Konkoly Dávid

 

 

 

A világegyetemben található spirális struktúrák

 

 

Egy felfúvódott galaxis ejti zavarba a tudósokat a:

ScienceDaily 2021. február 11-ei és a

Science 2021. február 12-ei száma szerint doi: 10.1126/science.abc1893.

 

 

 

A mai asztronómiai elméletek alapján amikor távol lévő objektumokat figyelünk meg az űrben, ez olyan mintha múltba néznénk, mivel azt a fényt látjuk, amely az objektumot sok idővel ezelőtt elhagyta. Ezért a nagy távolságban lévő objektumokat, tanulmányozásuk során a tudósok a korai formáikban látják őket. Tudósok egy csoportja az Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) teleszkópot arra használták, hogy megfigyeljenek egy ALESS 073.1 nevű galaxist, amiről úgy hitték, hogy 1,2 milliárd évvel a Nagy Bumm után alakult ki. Az univerzum korára vonatkozó mai becslések felhasználásával úgy becsülték, hogy ez a galaxis akkor alakult ki, amikor az univerzum kora a mainak mindössze 10 százaléka volt, tehát ezt a galaxist egy nagyon korai állapotában kellett, hogy megfigyeljék.

 

 

A ScienceDaily cikke szerint:

„a korai galaxisokról általánosságban úgy tartották, hogy inkább kaotikusak és turbulensek, minthogy lennének olyan szabályos, jól-szervezett struktúrái, mint a spirális karok.” Azonban ez a galaxis olyan spirál karok jeleit mutatja, mint egy központi domborulat – két olyan jellemző, amelyeket csak az érettebb galaxisok jellemzőiként tartottak számon.

 

 

Federico Lelli, a Cardiffi-Egyetem fizikusa és asztronómusa ezt így kommentálta:

„… ez a galaxis úgy néz ki, mint egy felnőtt, miközben csak egy kis gyereknek kéne lennie.”

 

Így folytatta:

„Egy olyan galaxis, mint az ALESS 073.1 egyszerűen szembeszáll a galaxisok kialakulására vonatkozó tudásunkkal.”

 

A kutatócsoport így összegezte a jelentést:

 

„Ez azt jelenti, hogy a nagyméretű galaxisok, és azok központi domborulatai kialakulásának egy gyors és hatékony folyamatnak kell lennie.”

 

 

Link: ScienceDaily

 

 

 

Szerkesztői megjegyzés:

 

Ideje elismerni, hogy ez nem az a bizonyíték, amely ellentmond a Biblia beszámolójának. A galaxisok kialakulása egy gyors és hatékony folyamat volt – amely a negyedik napon befejeződött! Ahogy a Zsoltáros mondja: „Isten szólt és lett.” (Zsolt. 33:8)

 

 

A dolgok létrehozása általában egy gyors és hatékony folyamat, amikor van egy okos és hatalmas személy a dolog mögött. A mindent tudó, mindenható Teremtő Istennek nem okoz problémát csillagok, galaxisok millióit, és más külső objektumot létrehozni egyetlen nap alatt.

 

Creation Research News 2021. február 25.

 

 

Hasznos volt ez a cikk? Ha igen, kérjük küldjön felajánlást annak érdekében, hogy a jövőben is küldhessünk hírleveleket és több cikket ehhez az archívumhoz. Adományozás a Creation Research részére: itt.