Az energia eredete

 

Az energia eredete

 

A Világegyetem materialista/ateista felfogása szerint három összetevőből áll:

  • anyag,
  • energia,
  • információ.

Jelen oldal az első kettővel az anyag és az energia keletkezésével foglalkozik. Mivel az E=m*c2 képlet alapján tudjuk, hogy ezek egymásba alakíthatóak, ezért „csak” az energia keletkezésével foglalkozunk, ami ezen az oldalon szerepel, az anyagra is vonatkozik.

Az anyag energiává és fordítva alakíthatóak, de csak a már létező anyag ill. energia alakítható át! De hogyan jött létre maga az energia? Honnan szármatik a kezdeti energia?

 Az energia eredetével kapcsolatban csak az alábbi három lehetőség van:

1. mindig is létezett,

2. magától jött létre,

3. A Teremtő Isten teremtette.

 

1. Az energia mindig is létezett

 

Ezt a lehetőséget a tudósok a termodinamika második főtétele alapján végérvényesen elvetették, mivel az entrópia miatti hőhalál elég bizonyíték arra, hogy az energia bármilyen hatalmas is a Világegyetem nem létezhet öröktől fogva.

 

Ez a lehetőség 100 százalékos biztonsággal kizárva.

 

 

2. Az energia magától jött létre

 

Az a feltételezés, hogy az energia létrejötte előtt nem létezett, és önmagát létrehozta fizikai képtelenség, és logikai ellentmondás, mert a semmiből soha sem keletkezik valami.

 

A termodinamika első főtétele, az energia megmaradás törvénye kimondja, hogy az anyag és/vagy energia nem keletkezik, és nem semmisül meg.

A második lehetőség is 100 százalékos biztonsággal kizárva.

 

Ezzel meg is oldódott a kérdés. Mivel az energia nem lehet örök, valamint nem keletkezik, ezért az első két lehetőség kizárható, így teljesen új megközelítésre van szükség.

 

3. Az energiát Isten teremtette

 

Az egyetlen logikus válasz; Isten szándékosan ilyennek teremtette az energiát, hogy az ateizmus (Istentelenség, Isten nélküliség) eszméje teljesen mértékben tarthatatlan filozófia legyen és az emberek a Teremtő felé forduljanak.

 

Bővebben:

Első főtétel

Második főtétel

Ki teremtette Istent?

Világegyetem eredete

 

 Könyvek, cikkek, videók, stb. fordításához, lektorálásához keresünk további embereket.

Jelentkezni a teremtesvagyvk@gmail.com mail címen lehet.