Kambriumkor

 

A „kambriumi robbanás” tudományos tény!

 

530-520 millió1 évvel ezelőtt2 gyakorlatilag az összes állattörzs maradványai ebben a rövid időszakban, tömegesen megjelentek. Gyakorlatilag az összes ma ismert állattörzs létezett. Jelen voltak, olyan állattörzsek is, melyeket ma nem ismerünk! 

 

Ezen megjelenés jellemzői:

  • Nem volt hosszú idő.
  • Nincs nyoma átmeneti fajnak, szervnek, lénynek.
  • Szinte az összes állattörzs egyszerre jelent meg.
  • Nem egy-egy példány, hanem tömeges megjelenés történt.
  • Ez a megjelenés egyszeri és tökéletes3 volt.
  • Az egyszeri és tökéletes megjelenés, szinte a mai napig változatlan. Lásd: Port Jacson-i cápa, tengeri liliom, legyek, pillangók, bojtos úszóhal, stb.

 

Dr. Ray Bohlin: Az evolúciós elmélet öt kritikus pontja! (részlet)

„A hirtelen megjelenés problémáját a legjobban a kanadai Sziklás Hegységben talált Burgess Shale mutatja be. A Burgess Shale azt szemlélteti, hogy a kambriumi korban, – amelyet az evolucionisták 500 millió évvel ezelőttre becsülnek, – a Földön élő állatok majdnem minden alapvető törzse, – az állatok feltételezett közös ősei, – egy földtani pillanatban jött létre, melyet csupán 20-30 millió évben határoztak meg, és azóta semmi új nem jelent meg. A kambriumi robbanás, ahogyan nevezik, egyenesen elképesztő. A szivacsokról, medúzákról, férgekről, ízeltlábúakról, puhatestűekről, tüskésbőrűekről és sok más furcsa teremtményről kiderült, hogy a kambriumban hirtelen jelentek meg, minden arra mutató jel nélkül, hogy mitől származnának, sőt arra sem utalt semmi, hogy bármi közük lenne egymáshoz. Ez ellentmond a darwinizmusnak azzal az állításával, hogy minden új törzs egy előzőleg létező közös ősből jön létre hosszú idő alatt. A kambriumi robbanás homlokegyenest ellentéte a darwini fejlődéselméletnek.

Ha Darwin ma élne, azt hiszem, hogy szörnyen csalódott lenne. Kevesebb bizonyíték van elméletére napjainkban, mint amikor élt. Az emberi szem kifejlődésének lehetősége esetleg borzongással töltötte el, azonban ennél a legegyszerűbb sejt szervezete is összehasonlíthatatlanul bonyolultabb. Ennek gondolata valószínűleg idegösszeomlással járna Darwin számára!” http://www.ministeriosprobe.org/fldocs/kritikus-hun.html Utolsó két bekezdés 2014. november 3-i állapot

 

Mennyire “hirtelen” ez a kész és előzmény nélküli kialakulás?

Ha a Föld teljes evolúcióját 24 órának vesszük, akkor az állattörzsek megjelenése egy rendkívül szűk idősávban 15 percben történt. Ez a kérdés az evolucionisták számára megoldhatatlan probléma.

 

 

 

Megjegyzések:

  1. Időnként más adatok is felbukkannak, de 2018-ban ez a legelfogadottabb.
  2. Evolúciós időszámítás szerinti kor.
  3. A tökéletes megjelenés azt jelenti, hogy minden élőlény, szerv, stb. a környezetének maximálisan megfelelve, életképes állapotban tűntek fel.
  4.  Kambium (542-488) 14. fejezet a bioszféra evolúciója