Dinoszaurusz lágyrészek

 

A dinoszaurusz lágyrészek

 

Élesedik a vita a dinoszauruszok körül

 

Jelenleg egy nagyon izgalmas tudományos és kulturális háború folyik a dinoszaurusz lágyrészek miatt. A probléma nem marad dinoszauruszok evolúciós fejlődése szintjén vagyis:

  • a dinoszauruszok kialakulása,
  • fejlődésük,
  • életük,
  • kihalásuk evolúciós lépcsőn.

Érinti az előző és a következő evolúciós szintet:

– a hüllőkből dinoszauruszok,

– a dinoszauruszokból madarak evolúciós lépcsőt.  

Emlékezzünk, hogy a bojtosúszójú hal evolúciós meséért milyen nagy árat fizetett az evolúciómodell. Nemcsak egy fajjal kapcsolatos megkérdőjelezhetetlen állítás, hanem az egész vízből a szárazföldre evolúciós feltételezés kapott halálos sebet.

 

I. Az evolúciómodell szerint

 

– Hüllőkből fejlődtek ki a dinoszauruszok.

– Az evolúció támogatói rendkívül sok energiát és időt fektettek a dinoszauruszok világának megrajzolásába.2 Ezen belül a Theropoda dinoszauruszok különleges figyelmet kapnak, mert belőlük fejlődtek ki a madarak.

– A dinoszauruszok 65 millió évvel ezelőtt kihaltak.1

– Az emberek és a dinoszauruszok soha nem találkoztak egymással.

 

Egy kis emlékeztető: a repülés

 

A repülés kialakulásának bizonyítása az evolúciómodell számára eddig is gigantikus méretű nehézséget okozott, mivel a repülés több, önmagában is rendkívül bonyolult részből tevődik össze. A problémát továbbfokozza, hogy ezen rendszereknek egyszerre és együtt kell jól működniük. Már annak a magyarázata is gond az evolúciómodell számára, hogy minden egyes részlet fantasztikus megoldásokból tevődik össze. Pl.: tollak, tájékozódás, fészeképítés, kapaszkodás.

 

Figyeljük meg az ember alkotta repülőgépeket. Mindegyik bonyolult és mesterien kivitelezett szerkezet. Egy helikopter az ötletesség, tervezettség, célszerűség és pontos kivitelezés nagyszerű keveréke. A kolibri, harkály, pettyes lile, stb. szintén a tervezettség csodái. Nem véletlen, hogy az evolúciómodell ezen a területen nagyon sok kritikát kap, hisz a madár tüdőnek, csontozatnak, lélegzésnek, izomrendszernek, stb. mind egyszerre és összehangoltan kell létrejönnie és működnie.

Bővebben:

Andy McIntosh, professzor: A madarak szárnyának és légzőrendszerének tervezettsége mellett szóló bizonyítékok.

Andrew McIntosh: Repülés az élővilágban.

 

Egy kis emlékeztető: a bojtosúszójú hal

 

Sokan emlékszünk, hogy a bojtosúszójú hal esetében hatalmas evolúciós melléfogás történt, ugyanis ezzel a hallal „bizonyították” a tengerből a szárazföldre költözést, mely “az evolúció megkérdőjelezhetetlen bizonyítékai” közé tartozott.

Amikor sorozatban fogtak ki élő bojtosúszójú halakat nemcsak a bojtosúszójú hal legendáról derült ki, hogy csupán a fantázia terméke, hanem az egész evolúciós „partra szállás” feltételezés is halálos sebet kapott.

 

A jelenleg dúló háború a megtalált dinoszaurusz lágyrészek körül az evolúciómodell repülés kialakulásának feltételezését is érinti, tehát nagy tétje van ennek a kérdésnek.

 

A dinoszauruszok kihalásának evolúciós magyarázatairól

Dr. Farid Abou-Rahme: Hogyan haltak ki a dinoszauruszok?

„Az evolucionistáknak gondot okoz ennek a kérdésnek a megválaszolása. Az évek során több mint húsz elmélettel álltak elő, hogy hogyan pusztultak ki dinoszauruszok. Valahányszor egy új tanulmány megjelent, először rámutatott az előző elmélet tudománytalan voltára, és csak ezután ismertette saját elképzeléseit. Nemrég3 a Time Magazinban és a National Geographic Magazinban4 egyes evolucionisták elismerték, hogy a leglogikusabb válasz az, hogy a dinoszauruszok egy özönvízhez hasonló természeti katasztrófa következtében haltak ki.”5

Dr. Cserháti Mátyás, biológus válogatása:

Kiéhezés, túlevés, megmérgezés, mérgező gázok, vulkáni por, napfoltok, üstökösök, tömegöngyilkosság, paraziták, a levegő tartalmának megváltozása, emlősök megették a tojásaikat6 és a sort még lehet folytatni pl.: meteorit zápor.

Ami a fentiekből érdekes; az evolúciómodell támogatóinak valójában fogalmuk sincs mi lett a dinoszauruszok sorsa!

 

Alan Charig megjegyzése:

 

„Mi okozta ezt a sok kihalást, amely egy bizonyos időpontban történt körülbelül 65 millió évvel ezelőtt? Több tucatnyi magyarázatot szolgáltak erre…

A baj az, hogy ha előállnánk egyetlen ilyen magyarázattal, azt jelenti, hogy meg kellene magyaráznia minden olyan állat halálát, amely mind a szárazföldön, mind a tengerben élt, de csak egyesek számára, mivel néhányuk továbbélt az utána lévő időperiódusokban. Sajnos nem létezik ilyen magyarázat”

 

 

II. A teremtésmodell szerint

 

– Az emberek és a dinoszauruszok egy időben éltek.

– Az emberek párezer évvel ezelőtt még találkoztak dinoszauruszokkal.

– Nem a dinoszauruszokból fejlődtek ki a madarak.

 

Látható, hogy a két eredetmodell szöges ellentétben áll egymással. Ahhoz, hogy választani tudjunk a két modell közül, a modellek valóságtartalmát kell vizsgálni.

 

 

III. Leírások a dinoszauruszokról

 

Kerámiák, irodalmi leírások, barlangrajzok, stb. vagyis emberi alkotások sokasága nem támogatja azt az evolúciós feltételezést, hogy a dinoszauruszok és az emberek soha nem éltek egy időben.

Iványi Szabolcs: Sárkányok születése7 című könyvében 269. oldalon keresztül sorolja fel, azokat az elgondolkoztató tényeket, melyek a dinoszauruszok-emberek együttélését bizonyítják.

 

A tudósok eddig szánt szándékkal tudomást sem vettek arról, hogy különböző népek (pl.: Egyiptomban, Görög területeken, stb.) többé-kevesebbé pontos rajzokat, kerámiákat, leírásokat készítettek a dinoszauruszokról.

Annyi ilyen bizonyíték van, hogy egy 2015-es felmérés alapján kiderült, hogy a spanyolok egyharmada hisz abban, hogy a dinoszauruszok és az emberek egy időben éltek.8 Egyes újságírók buta embereknek próbálják beállítani azokat az embereket, akik figyelembe veszik a történeti bizonyítékokat, de ezen újságírók sem tudják az igazságot megváltoztatni.

 

Szük Bendegúz: Megtalálták behemótot?9 című írásában összehasonlítja a Jób könyve 10. fejezetében szereplő behemót leírást és a nemrégiben megtalált Dreadnoughtus schrani csontjaival. A Bibliában szereplő leírás és a dinoszaurusz csontok feltűnő hasonlatosságot mutatnak.

 

Minden embernek meg kell kérdeznie:

Hogyan lehetséges ez?

– Hogyan lehet ennyi, és ilyen pontos és összeillő emberi alkotás a dinoszauruszokról?

Nem elszigetelt és nem egymásnak ellentmondó alkotásokról van szó.

Erre csak egyetlen meggyőző válasz van; az emberek és a dinoszauruszok azonos helyeken és időben éltek.

 

Bővebben:

Dr. Adrian Bury eladása a dinoszauruszokról.

Curcubet: Dinoszauruszok és emberek

 

 

IV. A dinoszaurusz lágyrészek

 

Mik a lágyrészek?

Fehérje, vér, szerves molekula, vörösvértest, kollagén10, sejt, stb.

 

Közös jellemzőjük:

Csak „rövid” ideig, néhány ezer évig maradnak épek.

 

Nincs új a Nap alatt

 

Kb. 50 éve több cikkben leírtak lágy szöveteket dinoszaurusz maradványokban, pl. Triceratops szarvban, de ezzel sem voltak hajlandók foglalkozni a tudósok!

 

Mark Armitage

A közelmúltban Mark Armitage11, a Kaliforniai Egyetem kutatója, egy montanai ásatáson szintén triceratops szarvat talált, abban pedig lágy szövetmaradványokra bukkant. Ez a lelet rövid ideig tudományos szenzációs lett, mert bebizonyosodott, hogy csupán ezer évvel ezelőtt dinoszauruszok éltek Észak-Amerikában.

 

Mi történt ez után?

Érthetetlen módon megszüntették Armitage kutatási finanszírozását, holott ilyen jelentős tudományos eredmény esetén minden elfogulatlan ember azt várná, hogy még több finanszírozást és kutatási lehetőséget fog kapni.

Nos. Nemcsak megszüntették a finanszírozás, de Armitage a saját kutatásának eredményeit sem közölhette szabadon, végül pedig kirúgták az egyetemi állásából.

Botrány, hogy mit megengednek maguknak az agresszív ateisták eszméjük (hiedelemrendszerük) erőszakos védelmezése során. Elfelejtik, hogy a tudományt nem a bigott ateista szűklátókör, hanem a tények minden oldalú elemzése viszi tovább.

 

A fordulat

 

2012-ben, Szingapúrban, C14-es kormeghatározási módszerrel foglalkozó konferenciát rendeztek, melyen sok orvos vett részt. Az orvosok a „szemüknek hittek” és nem voltak hajlandók engedni az evolucionisták nyomásának, hanem „kikövetelték”, hogy a nyilvánvaló lágyrészek megvizsgálásra kerüljönek. Kiderült, hogy ismét dinoszaurusz lágyrészekkel van dolga a tudományos világnak.

 

A közelmúlt és a jelen

 

Az ateisták már nem tudják tovább rejtegetni dinoszaurusz lágyrészek ügyét12. Jelenlegi stratégiájuk: valamivel meg kell magyarázni miért maradtak épségben ezek a lágyrészek. Ennek az evolucionista tragédia orvoslására több megoldási javaslat született például:

A vörös vérsejtekből kieső vas óvja meg a DNS-t és a fehérjéket a lebomlásról.

Csakhogy a vérsejtek membránja nem bomlott meg. Ráadásul a Triceratops szarvat csak 30 cm-rel a föld felszíne alatt találtak, így nagy hőmérséklet-ingadozáson ment keresztül. Nedves is lett, ami azt jelenti, hogy a kollagen és más fehérjék víz hatására inkább lebomlottak volna.

 

Mostanra egyre másra jelennek meg hírek a dinoszaurusz lágyrészekről. Az evolucionisták próbálják elbagatellizálni a kérdést.

 

Nincs rá evolucionista magyarázat

 

Az evolúció támogatói nem tudják megmagyarázni a szerves maradványokat a dinoszaurusz kövületekben. Vadabbnál vadabb elképzelések látnak napvilágot (pl.: vassal való érintkezés, „hűtőszekrény effektus”, stb. A CMI 12/1 már megcáfolta ezeket. Lásd: 12/3 és 12/4 megjegyzések.)

 

 

A probléma nagysága:

Nem egy állatban, nem egy maradványban, valamint nem egy helyen találtak ép lágyrészeket!

 

Például: 75 millió éves dinoszaurusz maradvány nyolc karom- és bordadarabból nyertek ki vért.12/5

Szerves molekulákat, vörösvértesteket, kollagént találtak a maradványban, ami az evolúciómodell szerint képtelenség.

Mára eljutottunk odáig, hogy a sajtó nyíltan beszél a dinoszaurusz lágyrészekről, de mélyen hallgat az evolúciómodell legújabb csődjéről.

 

Összegzés:

 

A megtalált ép dinoszaurusz lágyrészek ezeken a területeken is használhatatlanná teszik, az evolúciómodell eszmét és a tudomány szemétdobjára küldi azt. Ezzel az „ősei hüllők, utódaik madarak” – feltételezés is, a spagetti szörnyeteg legenda szintjére kerül, valamint az egész evolúciós repülés mese kapott egy újabb, halálos sebet.

Nemcsak kiderült, hanem egyre többen tudják meg, hogy az evolúciómodell időskálája alapjaiban és részleteiben egyaránt hibás és használhatatlan.

 

A dinoszaurusz lágyrészek a teremtésmodellt igazolják.

 

 

A témához kapcsolódó olvasmányok:

Elbocsátották a professzort, mert felfedezése a dinoszauruszok és az ember egyidejű létezésére mutat.

Prince: Dinoszaurusz-leletek

Bojtosúszójú hal

Nemzetközi Teremtéskutató Intézet.

 

Irodalomjegyzék:

 

1. Radioaktív kormeghatározás szerinti érték. Ez a kormeghatározási módszer már sok esetben adott téves eredményt.

2. A dinok színes világa. 2015. szeptember 8.-i állapot

3. 1997-es adat. Azóta még több elmélet-feltételezés született.

4. Gore. R. „Dinosaurs”, National Geographic Magazin, 183. évf. 1.sz. 1993. január 26.

5. Azt mondta Isten… (A tudomány megerősíti a Biblia tekintélyét) HÁRFA Evangéliumi Kiadó Alapítvány (2003) 117. o.

6. Cserháti Mátyás, biológus: Dinoszauruszok és a Biblia

7. Iványi Szabolcs: Sárkányok születése Bába Kiadó 2006.

8. Három spanyol közül egy azt gondolja, hogy az emberek a dinoszauruszokkal éltek egy időben.

Eredeti cikk.

9. Szük Bendegúz: Biblia Történelem Tudomány 1. füzet. 20. o.

10. Kollagén; a csontok, porcok és kötőszövetek fehérjeanyaga.

11. Mark Armitage. 

Egy magyar nyelvű cikk: Elbocsátották a professzort, mert felfedezése a dinoszauruszok és az ember egyidejű létezésére mutat.

 12. Néhány cikk a témában:

12/1. A CMI = Creation Ministries International: Lágy dinoszaurusz-szövetek cikkében megcáfolta, hogy vasban gazdag oldat tartósíthatta ezeket a sejteket.

12/2. Tíz éve tudósok egy csoportja bejelentette, hogy egy 68 millió éve élt Tyrannosaurus rex csontjából lágyszövetek maradványait vonták ki. A publikáció akkor hatalmas vitákat kavart, néhány évvel később azonban – részben ugyanennek a szakembergárdának köszönhetően – újabb dinoszauruszmaradványokból kerültek elő lágyszövetek.

12/3. Valószínűleg egymásnak udvaroló és együtt elpusztult dinoszauruszpár maradványait azonosították kutatók a mongóliai Góbi sivatagban.

12/4. Egy nem megkövesedett hadroszaurusz csontmaradványai! 

Alaszkában talált dinoszaurusz csontlelet, ami nem „permineralizálódott” vagyis a csonton belüli üres terek nem töltődtek fel ásványi anyagokkal, vagyis nem kövesedett meg.

12/5. Vér, kollagén, stb. – csaknem egy évszázada volt a londoni Természettudományi Múzeumban.