Noé bárka projekt 2021-ben

 

Noé bárka projekt helyzete 2021-ben

 

A Bárka Találkozó rekord tömegeket vonz,

és az 5. évforduló alkalmából jelentették be a jövőbeli bővítéseket

 

Az észak-Kentucky-ben (USA) található népszerű vidámpark magas látogatottsága, és jelentős gazdasági hatása miatt, bővítéseket jelentenek be.

 

2021. július 7.

 

 

Forrás:

https://answersingenesis.org/about/press/2021/07/07/ark-encounter-future-expansion-5th

 

 A Noé bárkája építményről, hitvédelmi látványosságról bővebben

 

 

 

Williamstown, Kentucky, 2021. július 7. – Miközben a Bárka Találkozó ma ünnepli létrejöttének ötödik évfordulóját, a nemzetközileg népszerű, életnagyságú Noé bárkája Észak Kentuckyban rekord tömegeket vonz, és látogatottság visszatér a járvány előtti szintre, sőt még annál is magasabb szintet ért el. Ezért bejelentették a jövőbeli bővítési terveket – amelyek között szerepel a Bábel tornya látványosság, amely a rasszizmus kérdéseivel is foglalkozni fog, bemutatva, hogy minden embercsoport egy biológiai fajból fejlődött ki.

 

Ken Ham, az Answers in Genesis alapítója és vezérigazgatója, az Ark Encounter és testvér látványossága, a Teremtés Múzeum tulajdonosa és üzemeltetője megjegyezte: 

„Más nemzeti turisztikai-látványosságokkal összehasonlítva jelenleg áldottak vagyunk. Nem tudunk olyanról, amelyik a 2019-es látogatottságunkkal megegyező vagy annál jobb számokat produkálna. A Bárka látogatottsága csak növekedni fog, ahogy egyre több nemzetközi látogató utazik újra, és ahogy a buszos túrák visszatérnek a korábban tapasztalt szintre, például a napi 50 turistabuszra. Úgy vélem, hogy az idei nyár lesz minden idők legjobb szezonja, különösen az augusztus 2. és szeptember 10. közötti 40 napos és éjszakás gospel-zenés rendezvényünkkel.”

 

 

Az elmúlt szombatokon a Bárka naponta több mint 7000 vendéget vonzott. A kiváló 2021-es látogatottság eredményeként a környékbeli szállodák, éttermek és más, a turizmushoz kapcsolódó vállalkozások fellendülnek. 

„Kifejezetten sok látogató érkezik a Bárkához és a Teremtés Múzeumhoz, és a régió szállodai foglaltsága ezt tükrözi” – mondta Julie Kirkpatrick, az Észak Kentucky turisztikai csoport elnök-vezérigazgatója. „A Florence szállodák közel 77%-os kihasználtsággal működtek májusban; az országos átlag 59,3% volt referenciaként.”

 

A múlt héten a Bárka Találkozót, amelynek központi eleme egy 510 láb (155 méter) hosszú bárka, az Attractions Magazine a Google-értékelések száma alapján Kentucky „legnépszerűbb látványosságának” nevezte. Öt év alatt a Bárka Találkozó és a Petersburgban található csúcstechnológiás Teremtés Múzeum Észak-Kentuckyt Amerika vezető, hitre épülő úti céljává tette. Mivel a 800 hektáros Bárka területén még sok minden várat magára, a látogatottság és a gazdasági hatás tovább fog növekedni.

 

 

Ahogy a világjárvány terjedése lassul, a Bárka Találkozó-t és a Teremtés Múzeumot sokkal több utazni vágyó embert látogatja. A Bárka és a Múzeum látogatottsága megegyezik a 2019-es kiváló számokkal, és az utóbbi napokban számos napon mindkét létesítményben látogatói rekordok dőlnek meg. A számok még lenyűgözőbbek, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon kevés autóbusz érkezett – az emberek csak most kezdik jobban érezni magukat, hogy buszon ülnek és más utasok között utaznak.

 

 

Sok szombaton a Bárka Találkozó, amelynek bejárata

(a Genezis 9:13 alapján) szivárványíves,

naponta több mint 7000 vendéget fogad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újdonságok és tervek

 

A Bábel tornya látványosság mellett az Ark Encounter bővítési tervei között szerepel: 

  • egy hatalmas beltéri makett arról, hogyan nézhetett ki Jeruzsálem Krisztus idejében (várhatóan 2023-ban nyitják meg), 
  • valamint egy tematikus körhinta, amelyet a családok és a gyerekek élvezhetnek. 

 

Az Ark Encounter idén kezdi meg az adománygyűjtést a Bábel tornyára, amelynek kutatása, tervezése és megépítése valószínűleg három vagy több évet vesz igénybe. A hatalmas bábeli építmény többek között: segíteni fogja az embereknek megérteni, hogy a genetikai kutatások és a Biblia hogyan igazolja a világ összes népcsoportjának eredetét (és az összes ember egy biológiai fajhoz tartozását), és kezelni fogja a rasszizmus kérdését.

 

 

A héten új kiállítás nyílik a Teremtés Múzeumban, Határvidék: Izrael Jézus korában címmel. A lenyűgöző kiállításon műtárgyak, modellek, eredeti műalkotások és másolatok mutatják be, hogy milyen volt az élet Izraelben Jézus idejében.

 

A világjárvány ellenére a Bárkának tavaly sikerült megnyitnia egy 3 millió dolláros high-tech virtuális valóság élményt, a Truth Traveler-t, amelyet egy támogató finanszírozott. A vendégeket VR-headsetekkel szerelik fel, miközben mozgó és rezgő ülésekben ülve utaznak vissza Noé korába. Olyan, mint egy utazás, csak virtuálisan. Ezen kívül a Bárka „Ararat Ridge” állatkertjébe számos új állat került, pl.: makik és lajhárok. Ezen kívül az Emzara’s étteremben, a Bárka árnyékában megnövelték az ülőhelyek számát – egy forgalmas napon akár 1700 vendéget is el tudnak látni egyszerre, így a tematikus étterem az egyik legnagyobb egész Észak-Amerikában. Végül pedig elkészült a hatalmas Answers Center alsó szintje (a felső szinten 2500 férőhely van), beleértve egy teljesen felszerelt tudományos laboratóriumot is ebben a többcélú központban, amelyet már most is használnak a Bárka vendégeinek napi programjaira és válogatott konferenciákra.

 

 

Kihívások leküzdése

 

A Bárka Találkozó megnyitása óta számos kihívást sikerült leküzdeni. Messze a legnagyobb a Bárka tavalyi, a kormány által elrendelt COVID-19 zárva tartása volt, amely csaknem három hónapig tartott. A nagyon erős 2021-es évnek köszönhetően azonban a Bárka nemcsak 2019-ben tér vissza, hanem számos napon rekordszámú látogatót is láthatunk.

 

A másik kihívás a 2016-os nyitás óta a Bárka Találkozóval kapcsolatos mítoszok leküzdése volt, például az a pletyka, hogy állami pénzből építették és nyitották meg a Bárka Találkozót. Emellett azt a mítoszt is le kellett küzdeni, hogy Williamstown városa 62 millió dolláros Bárka-kötvények kockázatát viseli. A kötvények „magántevékenységi kötvények”, és nem a kibocsátó (Williamstown), hanem csak a hitelfelvevő (a Bárka Találkozó) adóssága. Az AiG (Answers in Genesis, lásd alul) támogatói finanszírozták a kötvénykibocsátást, és az összes kötvénykifizetést határidőre teljesítették.

 

Jelenleg a Bárka legnagyobb kihívása a több száz idénymunkás felvétele, akikre a már itt lévő, forgalmas nyári szezonban szükség van. Emellett az építési költségek, különösen a fa és az acél költségei idén az egekbe szöktek. A Bárka Találkozóban tervezett projekteket most sokkal drágábban lehet megépíteni.

 

 

A Bárka Találkozó gazdasági előnyei

 

Az első négy évben a Bárka összesen 10 211 017 dollár értékű állami forgalmi adót fizetett be, amelyet a látványosságon belül szednek be. Ebből az összegből a Bárka 7 181 739 dollárt kapott vissza egy turisztikai ösztönző/visszatérítési program keretében. Az állam tehát nyert ezen az ösztönzőn, 3 029 278 dollárral többet kaszált, mint amennyit a visszatérítésért fizettek. Természetesen a Bárka által beszedett adók csak egy kis részét teszik ki a régióba látogatók által fizetett összes adónak: különböző adókat fizetnek, amikor szállodában szállnak meg, étteremben étkeznek, megtankolják autójukat stb.

 

Az évek során a Bárka közvetlenül és közvetve több tízmillió dollárt tett az állami és helyi kasszákba, valamint új szállodák épültek, hogy kielégítsék a vendégek igényeit, különösen Dry Ridge városában, a Bárkától északra – ugyanakkor elismerik, hogy még sok szállodát kell építeni, mert egyes éjszakákon a Bárkától egy órányi autóútra nincs szabad szállodai szoba. Emellett a Bárka találkozó létrehozása több ezer új munkahelyet teremtett a turizmussal kapcsolatos vállalkozásokban, és ezek a munkavállalók szintén adófizetők. A Bárka hatalmas nettó nyereséget jelent Kentucky és Grant megye számára, ami jól mutatja az állami törvényhozók bölcsességét, akik létrehozták a forgalmiadó-visszatérítési ösztönzőt.

 

Helyi szinten a Bárka 2,72 millió dollár ingatlanadót fizetett Grant megyének, valamint 902 000 dollár ingatlanadót Williamstown városának. Ezen túlmenően Williamstown az elmúlt négy évben körülbelül 1,6 millió dollárt kapott a Bárkától biztonsági díjként. Továbbá a Bárka, a Teremtés Múzeum és az Answers in Genesis szervezet, amely a két látványosság tulajdonosa, mintegy 700 főállású (fizetett és órabéres) alkalmazottat foglalkoztat, és különböző időszakokban akár 600 szezonális alkalmazottat is. Az AiG és annak látványosságai jelentős munkaadók Észak-Kentuckyban.

 

Bimal Patel, a régióban tíz ingatlant képviselő Rolling Hills Hospitality elnöke elismerését fejezi ki a látogatókért, akiket a látványosságok a térségbe hoztak: „Köszönjük, hogy nagyszerű partnerek és hatalmas mennyiségű turizmust hoztak Észak-Kentuckyba” – mondta. „Az állam nagyban tartozik az Önök szervezetének, amiért megváltoztatta az utazási szokásokat államunkban.”

 

Kutatások kimutatták, hogy az Ark és a múzeumi vendégek több mint 92%-a Kentuckyn kívülről érkezik. Ham azt is megfigyelte, hogy „azt tapasztaljuk, hogy vendégeink közül sokan úgy döntenek, hogy néhány napot a térségben maradnak, és nemcsak azért, hogy több időt töltsenek az egyre növekvő látnivalóinkon, hanem azért is, hogy más helyeket látogassanak meg. Észak-Kentucky jelentős pénzügyi hatást tapasztalt a Bárka vendégeink által.”

 

Az Answers in Genesis egy sokoldalú apologetikai (azaz a Bibliát, bibliai hitet erősítő) szolgálat, amelynek székhelye Észak-Kentuckyban van. 

 

Az AiG tavaly indított egy lekérhető videó-streaming platformot, az Answers TV-t, amely több mint 3000 videót tartalmaz, és naponta növekszik. A Bárka Találkozó működtetése mellett az AiG üzemelteti a Teremtés Múzeumot is, amely szintén jelentős családi programmá vált, évente több mint 500 000 vendéggel. Idén továbbra is mindkét programon ingyenes a belépés a 10 éves és annál fiatalabb gyermekek számára, ha fizető felnőttel érkeznek.

 

A szerkesztő megjegyzése: Ez a cikk egy sajtóközleményből készült, amelyet nemrégiben juttattak el a médiának.

 

 

 

Fordítók, (szak)lektorok jelentkezését várjuk.

 

 

 

Angol (német) nyelven 

 

 

Könyvek, cikkek, videók, stb. fordításához, lektorálásához, keresünk további embereket (elsősorban önkéntes segítőket). Keresünk továbbá, olyan önkénteseket, akik videó feliratozásban segédkeznének.

 

Fizikusok, biológusok, geológusok, őslénytankutatók, orvosok, vegyészmérnökök, teológusok, pszichológusok, bármely tudományban jártas emberek jelentkezését várjuk cikkek írásához, azok szakmai ellenőrzéséhez, különböző tanácsadáshoz (pl.: különböző fórumokon való válaszadáshoz), előadások tartásához, riportokhoz, illetve bármilyen egyéb szakmai háttérmunkához.  

 

 

Várunk: 

cikkek, 

videók, 

könyvek fordítására javaslatokat.

  

 

Jelentkezni, javaslatot tenni a 

 

teremtesvagyvk@gmail.com

 

 

mail címen lehet.

Köszönjük.